Blog

Yığılca Bal Arısı Tescillendi

Yığılca Bal Arısı Tescillendi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Evcil Hayvan Genetik Kaynakları Ulusal Tescil Komitesinin 26/05/2022 tarihli toplantısında alınan karar ile Yığılca bal arısı tescil edilmiştir. Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafından 2011 yılından bu yana yapılan araştırmalarda morfolojik, biyolojik, genetik özellikleri ve davranış özellikleri bakımından diğer arı ırklarından farklılıkları ortaya konulan Yığılca bal arısı, A. […]

Düzce’de Çeltik Kurutma Tesisi Kuruldu

Düzce’de Çeltik Kurutma Tesisi Kuruldu

Osmanlı Saray mutfağının vazgeçilmez pirinci olan Konuralp’te yetiştirilen çeltiklerin kurutma çalışmaları için, çeltik kurutma tesisi yapıldı. Hasat edilen çeltikler için Özel İdaresi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığında çeltik kurutma tesisi yapıldı. Çiftçilerin hizmetine sunulan Çeltik kurutma tesislerinde çeltik kurutma çalışmaları da başladı. Bu çerçevede ilk çeltiklerin yüklendiği tesisi Vali Cevdet Atay ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye’nin İlk Yeşil OSB’si Çilimli OSB İçin İmzalar Atıldı 

Türkiye’nin İlk Yeşil OSB’si Çilimli OSB İçin İmzalar Atıldı 

Çilimli OSB Altyapısının Yeşil OSB’ye uyumlu hale getirilmesi fizibilite desteği projesi imza töreni Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yeşil OSB projesi kapsamında, OSB’lerin finansal yapısı, su ve enerji yönetimi, paydaş ilişkileri, risk yönetimi, planlama, iklim değişikliğiyle mücadele vb. gibi konularda sürdürülebilir politikalar geliştirmesine odaklanıyor. Bu kapsamda birtakım eylem planları oluşturulması öngörülüyor.